Tel: 0497 935 688

ecologische afwerking en renovatie

Ecologische materialen

Wegwijs in een kluwen van benamingen en labels

Gezondheid is dezer dagen een hot topic. Zouden we ook in onze woonomgeving bewuster kunnen kiezen inzake het gebruik van verven en vernissen, en daarmee ook nog bijdragen aan een betere natuur buiten? Ja, en wel door meer gebruik te maken van biobased verven, ecologische verven en natuurverven. In dit artikel trachten we van deze drie begrippen de definitie te achterhalen en verder de broodnodige achtergrondinformatie te geven. Daarnaast bespreken we ook de diverse labels die samengaan met deze types verven.

Peter De Puysseleyr

ASTMATISCHE SCHILDER KIEST (NOODGEDWONGEN) VOOR NATUURVERVEN
Natuurverven zitten in de lift. De steeds stijgende aandacht voor ecologie zorgt ervoor dat ook schildersbedrijven die uitsluitend of vooral werken met natuurverven een graantje kunnen meepikken. Toch blijven ze zeldzaam. Art d’Eco uit Harelbeke is een klein (twee vennoten) bedrijfje dat uitsluitend werkt met natuurverf, een houding ingegeven vanuit ecologisch oogpunt, maar evengoed door de allergie voor verven van petrochemische origine van een van de vennoten. Decoratie had een gesprek met Jonas Vantomme die ecologie, marketing en gezondheid heeft gecombineerd in zijn bedrijf.

De jongste jaren neemt ook in de verfsector de belangstelling voor milieuvriendelijke producten toe. Zowel de klant als de vakman zien meer en meer de voordelen in van een ecologisch verantwoorde aanpak. “Toch blijkt er vaak onduidelijkheid te zijn over het verschil tussen bijvoorbeeld milieuvriendelijke verven en echte ‘natuurverven’”, vertellen Jonas Vantomme en Kevin Tinel van Art d’Eco, een afwerkingsbedrijf uit Harelbeke dat al meer dan 10 jaar doelbewust voor een doorgedreven ecologische aanpak gaat.

Meer inlichtingen of een gratis offerte?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.